Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


За някой от приложенията ще Ви трябва инсталиран flash player.За да го изтеглите,натиснете тук:
Ноември 2017
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar


Торта Сахер

Предишната тема Следващата тема Go down

Торта Сахер

Писане by Admin on Пон Фев 01, 2016 6:04 pm

Продукти за 12 порции:

За тестото
130 г краве масло
110 г пудра захар
6 яйца
130 г шоколад
110 г захар
130 г брашно
200 г конфитюр от кайсии
2 опак. ванилия
За глазурата
200 г захар
125 мл. вода
150 г шоколад

Време за приготвяне:
180 минути

За торта Сахер се използва шоколад с минимум 60% съдържание на какао. Ето и как се приготвя:
Мекото масло (130 г) се разбива с пудрата захар (110 г) и ванилията (2 опак.). Постепенно се добавят жълтъците (6 бр) при непрекъснато разбиване. Шоколадът (130 г) се разтопява на водна баня и се налива в сместа при непрекъснато разбиване. Белтъците се разбиват на пяна. Захарта (110 г) се добавя постепенно и се разбива, докато сместа започне да блести и стане толкова плътна, че да може да се реже с нож. Белтъците се смесват с маслено-жълтъчната маса. Поръсват се с брашно и всичко внимателно се разбърква. Дъното на кръгла форма (24/26 см) се покрива с хартия за печене и се запълва с тесто. Пече се при 170 градуса около два часа.
Първите 12-15 минути вратата на фурната остава леко отворена.
Блатът заедно с формата се обръща „с главата надолу” върху решетка и се оставя да изстива около 20-30 минути. Пак се обръща и се оставя напълно да изстине. Едва след това се изважда от формата. Разрязва се на две части с конец през средата.
Кайсиевото сладко (200 г) се загрява.
Претрива се през сито. С него се намазват блатовете и страните им. Оставят се да засъхнат върху решетка (това трае няколко часа – най-добре цяла нощ).
Приготвяне на глазурата: от водата (125 мл.) и захарта (200 г) се сварява сироп.
Вари се около 5 минути и се оставя да се поохлади. Шоколадът се разтопява на водна баня и постепенно в него се добавя горещият захарен сироп при непрекъснато бъркане (в началото масата ще стане много гъста, но постепенно ще се втечни). Готовата глазура се излива веднага върху тортата, заглажда се и се оставя да изстине.
Поднася се с разбита без захар сметана.

Admin
Admin

Брой мнения : 165
Join date : 17.01.2016

Вижте профила на потребителя http://forumbg.tv-soap.com

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите